Search For More Fishing Tips
Google

Monday, October 02, 2006

Panduan Keselamatan 2

APA yang akan berlaku di laut adalah satu situasi yang sukar diramalkan. Kadangkala, hujan lebat atau ribut taufan boleh berlaku sekelip mata. Jadi, anda harus bersedia dalam apa jua keadaan.Faktor utama yang tidak boleh diabaikan ialah faktor keselamatan. Justeru jaket keselamatan tidak harus dilupakan sama sekali apabila anda hendak turun memancing ke laut.

Bagi anda yang berkesempatan, rajin-rajinlah berkunjung menerokai lama web untuk mendapatkan tips keselamatan ketika turun ke laut.

Antara laman web yang boleh dikunjungi ialah http://www.hentiesbay.com/Tourism/safety/Safety.htm dan http://www.wildlife.state.nh.us/Fishing/Fishing_PDFs/Safety_on_ice.pdf. Kedua-dua laman ini ada memaparkan beberapa petua atau panduan yang boleh anda ikuti atau jadikan panduan sekiranya turun ke laut. Apa yang diperkatakan oleh laman web berkenaan boleh dipakai guna kerana ia lazimnya menggariskan panduan kelautan yang sama.

Yang pasti, sebelum turun ke laut, beritahu orang terdekat dengan kedudukan lokasi atau tempat yang anda tuju, berapa hari anda di laut dan siapakah individu yang ada bersama anda. Jangan lupa meninggalkan nombor telefon untuk berhubung sekiranya ada kes kecemasan.

Tidak rugi anda bersembang atau berbual dengan mana-mana nelayan atau penduduk tempatan mengenai selok belok perairan yang anda akan jelajahi itu.

0 comments:

Fishing Information,fishing tips,fishing tools ,destination fishing vacation,seafood and altogether about fish.Maklumat Memancing,Tip-tip Memancing ,Alat-alat Memancing ,Destinasi Percutian Memancing ,Makanan Laut dan Keseluruhannya Tentang Pancing dan Ikan.

Popular Posts