Search For More Fishing Tips
Google

Tuesday, October 17, 2006

Infro Pancing

Timba etika, ilmu selok-belok memancing ikan

UNTUK menjadi seorang pemancing beretika dan berdisiplin, anda harus menanamkan sifat positif serta semangat yang jitu kerana masa depan alam sekitar dan sumber ikan boleh dikatakan terletak di tangan anda.

Meskipun anda hanya seorang daripada berjuta pemancing di planet ini, jika semuanya memiliki tahap kesedaran yang tinggi maka sumber perikanan tidak akan habis tetapi mungkin membiak dan bertambah dengan jayanya.

Mungkin tiada sekolah atau akademi memancing yang ditubuhkan di negara kita. Kalau adapun hanya kursus perikanan atau latihan yang sama tahap dengan kursus untuk kemahiran atau mengenali kegiatan itu sendiri.

Di luar negara seperti di Eropah, ada institusi atau badan khusus yang menganjurkan atau menyediakan ilmu selok-belok memancing, menjadi pemancing yang berketrampilan ataupun menjadi operator kegiatan memancing berwibawa dan berilmu.

Anda boleh rujuk gerbang pencarian mamma.com kerana ia menyediakan berpuluh laman mengenai tajuk itu.

Antaranya http://www.academicinfo.net/fisheries.html yang dipecahkan kepada banyak tajuk lain dan anda boleh pilih daripada paparan itu. Ada satu lagi gerbang maklumat iaitu http://www.fisheries.org/html/index.shtml yang disertakan dengan maklumat dan tujuan seseorang operator memancing harus mendalami bidang itu.

0 comments:

Fishing Information,fishing tips,fishing tools ,destination fishing vacation,seafood and altogether about fish.Maklumat Memancing,Tip-tip Memancing ,Alat-alat Memancing ,Destinasi Percutian Memancing ,Makanan Laut dan Keseluruhannya Tentang Pancing dan Ikan.

Popular Posts