Search For More Fishing Tips
Google

Wednesday, November 08, 2006

Alat berdepan bisa ikan


PELBAGAI jenis peralatan diperlukan oleh penggiat sukan memancing dalam usaha memenuhi keperluan mereka ketika memancing di laut. Selain pisau, gunting, pengetip kuku dan tandu, ragum tidak dapat dinafikan kepentingannya. Ragum terutamanya amat berguna sekiranya anda menaikkan spesies yang bersengat.

Semilang atau pari umpamanya menyimpan sengat yang berbisa dan boleh membawa mudarat kepada anda. Jadi langkah pertama ialah mematahkan sengatnya sebelum dicabut mata kail yang ditelan oleh ikan itu. Oleh itu, ragum amat penting jika anda menghadapi situasi seperti ini.

Ada banyak laman web yang menyediakan senarai atau kelengkapan memancing. Khusus untuk ragum, anda boleh membuat pencarian di bawah alamat ini http://www.teamnumark.com/display.asp. Tekan saja butang pencarian, gambar berserta harga tertera dan anda juga boleh membuat pesanan terus berdasarkan syarat tertentu yang dinyatakan.

0 comments:

Fishing Information,fishing tips,fishing tools ,destination fishing vacation,seafood and altogether about fish.Maklumat Memancing,Tip-tip Memancing ,Alat-alat Memancing ,Destinasi Percutian Memancing ,Makanan Laut dan Keseluruhannya Tentang Pancing dan Ikan.

Popular Posts